חג פסח שמח וכשר
לקוחות יקרים ,
חודש מרץ ממשיך במגמה החיובית ולמעשה זה אחד הרבעונים הטובים ביותר בשנים האחרונות.
קופות הגמל הכלליות השיגו תשואה של כ-0.7% כתוצאה מעליות השערים בשוקי המניות בעולם, באיגרות החוב הממשלתיות והקונצרניות בישראל. הטווח הוא בין תשואה של 0.4% לבין תשואה של 0.9%.
מתחילת השנה: הקופות הכלליות השיגו תשואה חיובית גבוהה של כ-4.7% בתוך רבעון אחד בלבד. שוקי המניות בעולם הציגו מגמה חיובית במרבית המדדים.
בארה”ב: נרשמה מגמה חיובית – כאשר מדד ה-S&P עלה ב-1.8%, מדד הנאסד”ק עלה ב-2.6% ואילו מדד הדאו נותר ללא שינוי.
באירופה: נרשמה מגמה חיובית – ה-DAX הגרמני עלה ב-0.1%, ה-CAC הצרפתי עלה ב-2.1% וה-Eurostoxx 50 עלה ב-1.6%.
המדד העולמי של השווקים המתפתחים עלה ב-0.7%.
בארץ נרשמו ירידות שערים במרבית המדדים: מדד ת”א 35 ירד ב-1.8%, מדד ת”א 125 ירד ב-0.9%, מדד יתר 50 ירד ב-0.3% ולעומת זאת, מדד ת”א 90 עלה ב-1.8%.
באיגרות החוב הממשלתיות נרשמה תשואה חיובית בשיעור של 0.9%, כאשר איגרות החוב הצמודות למדד עלו ב-1.3% ואיגרות החוב השקליות עלו ב-0.7%.
באג”ח הקונצרני המקומי נרשמו עליות שערים. מדד התל בונד 20 עלה ב-1.4%, מדד התל בונד 40 עלה ב-0.7% ומדד תל בונד 60 עלה ב-1.0%. איגרות החוב הלא מדורגות נותרו ללא שינוי.
מדד המחירים לצרכן הפתיע שוב. לאחר העלייה בינואר, גם בחודש פברואר עלה המדד ב-0.1%, והביא את האינפלציה בישראל ב- 12 החודשים האחרונים לרמה של 1.2% . עדיין מדובר בשיעור אינפלציה נמוך ממרכז טווח היעד האינפלציוני של הממשלה (1%-3%), ובנוסף לכך לאחרונה ראינו התחזקות של השקל, עדות לכך שבנק ישראל לא צפוי להעלות את הריבית בעתיד הקרוב.
הפד האמריקני הפתיע בהחלטת הריבית האחרונה, כאשר הוא הפחית באופן משמעותי את תחזית העלאות הריבית בעתיד. כעת, הבנק לא צופה העלאת ריבית כלל השנה ומעריך כי תהיה העלאה אחת בלבד ב-2020. בנוסף, הפד הודיע על סיום צמצום המאזן שלו בחודש ספטמבר, מוקדם מהצפוי. למרות השינוי, הפד העריך כי ההתמתנות בצמיחה שאנו רואים בארה”ב בתקופה האחרונה היא זמנית וכי הכלכלה צפויה להמשיך ולצמוח בקצב משביע רצון בשנים הקרובות. המשקיעים כנראה לא מאמינים לדברי הבנק, היות ועקום התשואות האמריקני כבר החל לגלם את ההאטה הכלכלית הצפויה בעתיד.
האיחוד האירופי הסכים לדחות את מועד העזיבה של בריטניה לחודש יוני, בתנאי שבריטניה תציג טיוטת הסכם חדשה שתענה על הדרישות של נציגי האיחוד. ראש ממשלת בריטניה עדיין מתקשה לאשר את תכנית היציאה שמציעה מפלגת השלטון, דבר המקרב את סיום כהונתה. כרגע נראה כי הפתרון עוד רחוק וכל האופציות נמצאות כרגע על השולחן, כולל ביטול הברקזיט.
תכנון פרישה:
לקוחות יקרים, ברצוני לחדד את נושא תכנון הפרישה לפני הפרישה, בזמן הפרישה ואחרי הפרישה.
על פי נתוני הלמ”ס כ 70 אלף פורשים מצטרפים למעגל של למעלה ממיליון גמלאים כל שנה. מעגל שלהערכתי ילך ויגדל במרוצת השנים עקב מגמת עלייה בתוחלת החיים וכן בשל צעדי התייעלות בארגונים ממשלתיים אשר מאלצים עובדים לצאת לפרישה מוקדמת.
פגשתי ואני פוגש מאות ויותר פורשים בשנים האחרונות והמודעות לצורך בתכנון הפרישה לשמחתי עולה משנה לשנה. הרגולטור עשה ועושה שינויים מרחיקי לכת בחקיקה על מנת לשפר את מצבם של הגמלאים, (תיקון 190 ופטור ממס על פי סעיף9א). זאת בנוסף לגופים המוסדיים אשר פיתחו מאוד את מוצרי הגיל השלישי ולטכנולוגיה המתקדמת שמאפשרת כיום דרך המסלקה הפנסיונית לקבל אינפורמציה ברזולוציה מאוד גבוהה מה שמאפשר לי כמתכנן לראות באופן הוליסטי את נכסי הפורש. בשל אלו ועוד, ארסנל היכולות שלי כמתכנן הינו רחב ומסוגל לתת פתרון תזרימי אמיתי לפורשים.
לפני הפרישה – חשוב שנכיר ונדע מה הצפי הפנסיוני שלי וכיצד יש קורלציה בין רמת החיים המתבקשת לזו שקיימת וכמובן שיפור וייעול החיסכון על מנת למקסם את התוצאה הסופית.
בזמן הפרישה – פעילות אל מול רשויות המס אשר כוללות (טופס 161, 161 א, קיבוע זכויות ,פריסת מס, היוון קצבה פטור ועוד..). אישורי מס למעסיק ולקרנות עצמם, טיפול בכספי המענק, השקעות, הקצאת נכסים חכמה על מנת להקטין את חבות מס ריווחי הון, בניית תזרים חודשי, ועוד.
אחרי הפרישה – ליווי והגשמת יעדים כלכליים העברת נכסים בין דורית, ניהול השקעות חכם וניצול הרגולציה של הגיל השלישי, ועוד.
כיום לצערי ברוב הפעמים אנו כציבור החוסכים לא יודעים להבחין בין: משווק, יועץ ומתכנן פנסיוני. ולכן ברוב הפעמים נפגוש בעקר אנשי שיווק אשר יתנו מענה חלקי לצרכים האישיים בפרישה. מניסיון, אי אפשר להיות חצי בהריון ואי אפשר לתת מענה חלקי בלבד. ולכן רבים מהפורשים פונים ליועץ מס אשר במקרה הטוב ידע לטפל רק במיסוי הפרישה, אחרים יפנו למשווק/ יועץ פנסיוני אשר לא יגעו במיסוי פרישה אך ישווקו מוצרי פרישה (גמל השתלמות תיקון 190 וכו..)
הפתרון האולטימטיבי – הנו מתכנן פרישה מוסמך , אשר מוסמך לטפל הן במיסוי הפרישה והן במוצרי הפרישה והכי חשוב מסוגל לתכנן את הפרישה עצמה מבחינה תזרימית.
שימו לב – יש מעט מאוד מתכנני פרישה בארץ אשר מוסמכים ומורשים ע”י האיגוד המתכננים הישראלי והאיגוד העולמי: CFP-CERTIFIED FINANCIAL PLANNER
סיכום:
חברים, אנו בתקופה טובה יחסית בשוק ההון אך יש לנו מספיק ניסיון על מנת להבין שאחרי גל של עליות יהיו גם תיקונים ולכן אל לנו לשמוח יתר על המידה אלא להיות ריאליים וקשובים. לאלו שעומדים לפרוש או רוצים לעשות תכנון פרישה אשמח לעמוד לרשותכם ולהעניק לכם את השירות והמקצועיות של המשרד. לאלו אשר פרשו ולא בצעו קיבוע זכויות אתם מוזמנים להתקשר על מנת שנוכל לבחון באם מגיע לכם פטור ממס הכנסה או לחילופין לאלו שעומדים לפרוש בקרוב אזי טיפול כולל לשלב הפרישה.
בכבוד רב,
מלכה דוד
מתכנן פרישה מוסמך | CFP® Certified Financial Planner
מנכ”ל שיא המילניום פתרונות כלכליים
* אין במידע לעיל כדי להוות תחליף לייעוץ/שיווק פנסיוני על ידי יועץ/ משווק פנסיוני בעל רישיון ע”פ חוק, אשר מתחשב בנתונים ובצרכים מיוחדים של כל אדם. כמו כן אין במידע על תשואות שהושגו בעבר כדי להצביע על תשואות שתושגנה בעתיד.