לקוחות יקרים,
התנודתיות בשווקים הפיננסים נותרה גבוהה גם במהלך מרץ, בשל התגברות החששות ממלחמת סחר בין ארה”ב-לסין ומקבץ אירועים סביב ענקי הטכנולוגיה בעולם. בעקבות זאת בסיכום חודשי נרשם חודש נוסף של ירידות במדדי המניות העיקריים בעולם. מאחר שכך, ענף קופות הגמל והפוליסות הפיננסיות סיים בתשואות שליליות, כאשר מול מוצרים אחרים בשוק ירד פחות.
תשואות הגמל במסלולים הכלליים סגר ירידה אשר נעה בין 0.3% ועד 0.9% לערך.
ישראל
קרן המטבע העולמית פרסמה את הדו”ח הראשוני שלה על כלכלת ישראל ובו היא כמובן מציינת לחיוב את הצמיחה החזקה ומצבו האיתן של שוק העבודה. התחלה טובה לרבעון הראשון ב 2018, כאשר המדד המשולב של בנק ישראל עלה ב 0.4% בפברואר. בינואר נרשמה עליה של 4% במדד הייצור התעשייתי ושל 2% במדד פדיון ענפי המשק, בעקבות זאת שניהם הגיעו לשיאים חדשים. בפברואר, שיעור האבטלה ממשיך להימצא ברמה נמוכה היסטורית, ושיעור המשרות הפנויות נותר גבוה. מחירי כלל הדירות בבעלות ירדו ב- 1%, חודש רביעי רצוף של ירידה. מדד המחירים לצרכן לחודש פברואר עלה ב- 0.1% והאינפלציה ב 12 חודשים האחרונים עומדת על 0.2%. ריבית בנק ישראל נותרה על רמה של 0.1%. בסיכום חודש מרץ השקל נחלש ב 1% מול סל המטבעות.
ארה”ב
הבנק המרכזי בארה”ב העלה כצפוי את הריבית ב 0.25 נק’ לטווח של 1.75%-1.5%, הרמה הגבוהה ביותר מאז ספטמבר 2008. ע”פ הנתונים הראשוניים לפברואר נרשמה עלייה של 313,000 במספר המשרות החדשות. האינפלציה בפברואר עלה קלות ל- 2.2% ואינפלציית הליבה נותרה על 1.8%.
אירופה
על פי האומדן הראשוני, מדד מנהלי הרכש בגוש האירו במרץ ירד יותר מהצפי ל 55.3 נק’. על אף הירידה החדה בענפי התעשייה והשירותים הרמה הנוכחית של המדדים עדיין גבוהה והיא מצביעה על קצב צמיחה מתון יותר בתחילת השנה, בהשוואה למחצית השנייה אשתקד. האינפלציה בגוש האירו הפתיעה כלפי מטה כאשר ירדה ל 1.1% בפברואר ואינפלציית הליבה נותרה על רמה של 1%. הבנק המרכזי בגוש האירו הותיר את מדיניותו ללא שינוי בהתאם לצפי.
סין
האינדיקאטורים בחודשיים האחרונים מסין היו תנודתיים וחריגים אך במצטבר חיוביים. קצב הגידול של היצור התעשייתי רשם האצה ומצביע על גידול של 7.2%. יצוא הסחורות זינק ב- 44.5% ב 12 החודשים האחרונים עד פברואר, כאשר היבוא גדל ב- 6.3% בלבד באותה התקופה. האינפלציה בסין עלתה לרמתה הגבוהה ביותר מאז סוף 2013 ל- 2.9%.
יפן
הצמיחה ביפן ברבעון האחרון של 2017 עודכנה כלפי מעלה ל 1.6% בשיעור שנתי, עדכון משמעותי כלפי מעלה. בסיכום שנתי התוצר צמח ב 1.7% ב 2017, הקצב המהיר מזה 4 שנים. האינפלציה ביפן ממשיכה לעלות, כאשר עלתה לרמה של 1.5% בפברואר.
סיכום:
לטעמי התנודתיות תימשך זמן מה ולכן אין לבצע כעת שינויים מרחיקי לכת בתיקים , יש להישאר ערניים ודרוכים לקראת הבאות . במידה והשוק יתייצב ויחזור למגמה החיובית שאפיינה אותו או שמה עומדים אנו לפני שינוי כיוון ואזי יהי עלינו לפעול.
בכל מקרה אנו עוקבים מקרוב אחרי ההתפתחויות בשווקים ונעדכן אתכם בהתפתחויות בהמשך
המלצות
- עד גיל 50- מסלול 50 ומטה
- מגיל 50 והלאה- מסלול 50-60
- מסלול 60 פלוס לא מומלץ
מלכה דוד
מתכנן פרישה מוסמך | CFP® Certified Financial Planner
מנכ”ל שיא המילניום פתרונות כלכליים
* אין במידע לעיל כדי להוות תחליף לייעוץ/שיווק פנסיוני על ידי יועץ/ משווק פנסיוני בעל רישיון ע”פ חוק, אשר מתחשב בנתונים ובצרכים מיוחדים של כל אדם. כמו כן אין במידע על תשואות שהושגו בעבר כדי להצביע על תשואות שתושגנה בעתיד.