לקוחות יקרים,
חודש יולי הסתיים עם תשואה חיובית של מעל 1% בכל הקופות במסלולים הכללים ,וזה אחרי יוני שקטע רצף של 7 חודשים חיוביים.
בעולם
התחממות בגזרה הגיאו-פוליטית בין ארה”ב וצפון קוריאה לאחר סדרת ציוצים בטוויטר ותגובות בתקשורת מצד הנשיאים סביב איום שיגור הטילים לאי האמריקאי גואם באוקיינוס השקט, הביאו לעליה בחששות, זאת לצד פעילות דלה יחסית של חודשי הקיץ, שילוב זה הביא לירידות מחירים בבורסות העולם. התמונה הזו מתבטאת היטב מדד הפחד (vix) שעלה מ 10% ל 17%.
בארץ
אצלנו, לצד האווירה הגלובאליות חווינו גם את “אפקט טבע” שלא תרם שקט וביטחון למשקיעים בתל אביב. מניית טבע ירדה כ-30% אך חשיפה מינימאלית בתיקים השונים של המוסדיים הקטינו את הפגיעה בתיקים המסקנה היא אחת – פיזור פיזור פיזור ולא רק בארץ פיזור גם מעבר לים זו הדרך היחידה להימנע מפגיעה אנושה בגלל פירמה אחת.
מניות- המצב הכלכלי בעולם ממשיך להיות טוב ( צמיחה, אבטלה נמוכה, ריביות נמוכות), גם אירופה מציגה נתונים טובים שהולכים ומשתפרים. אלו פוגשות רמות המחירים לא נמוכות וברקע קיימת נזילות גבוהה וכסף שמחפש אלטרנטיבות ( גם אנחנו בנזילות גבוהה יחסית) ולכן המצב של מימוש, סביר שיהיו הרבה קונים. לאור זאת נראה כי המגמה לא השתנתה והשבוע האחרון הוא תולדה של חששות מסוימים ממלחמת הציוצים של ארה”ב וקוריאה. ניסיון העבר מלמד שאי אפשר לצפות אירועי כאלה וכי ההשפעה שלהם על השווקים היא זמנית ( כמובן בהינתן שהמשבר יירגע בקרוב).
אג”ח קונצרני- ניתן לראות כי מרווחי האג”ח הקונצרני בארץ נשחקים וזה קורה במיוחד בדירוגי ההשקעה הנמוכים, פער התשואות בין קבוצת ה BBB לקבוצת ב AA הצטמצם בתקופה האחרונה בצורה ניכרת וזו הסיבה שכבר זמן רב המגמה היא לטייב את תיקי האג”ח הקונצרני ולעלות ברמות הדירוגים. בשלושת החודשים האחרונים הציג מדד תל בונד תשואות חסר של 1.2% מול תל בונד 20 כשמדד תל בונד תשואות ירד כ 0.61% ואילו מדד תל בונד 20 עלה 0.59%. גם השבוע ניתן לראות המשך המגמה הזו כשהפער עמד על 0.2% לטובת תל בונד 20 ובחלק השקלי פער של 0.24% לטובת תל בונד שקלי מול תל בונד תשואות שקלי ופער של 1.5% ב3 חודשים.
לסיכום
להערכתי המגמה הכללית בשווקים המציגים צמיחה מתונה , אינפלציה נמוכה וריביות נמוכות ימשיכו לתמוך בשווקים עם זאת רמות המחירים לא נמוכות ולכן מבנה תיק השקעות צריך להכיל נזילות גבוהה יחסית, בין היתר כדי לנצל הזדמנויות במידה ויוצרו.
ישראל היא עדיין אחד השווקים שבה צפויה הריבית לעלות במועד המאוחר ביותר, להערכתי רק ברבעון השלישי של 2018.
ההמלצה היא לנקוט בעמדה פחות שמרנית ביחס להשקעות ולו בגלל הסיבה שיש פער אדיר הקיים בין האג”ח לבין המניות עם יתרון מובהק למניות.
המלצות
עד גיל 50- מסלול 50 ומטה.
גילאי 50-60 -מסלול 50-60.
מעל גיל 60- מסלול 60 פלוס.
מלכה דוד- מנכ”ל
שיא המילניום פתרונות כלכליים
* אין במידע לעיל כדי להוות תחליף לייעוץ/שיווק פנסיוני על ידי יועץ/ משווק פנסיוני בעל רישיון ע”פ חוק, אשר מתחשב בנתונים ובצרכים מיוחדים של כל אדם. כמו כן אין במידע על תשואות שהושגו בעבר כדי להצביע על תשואות שתושגנה בעתיד.