לקוחות יקרים,
חודש אפריל הסתיים והתשואה המשוקללת בקופות הגמל במסלול הכללי עומדת סביב תשואה חיובית של 1% . ענף קופות הגמל צבר מתחילת השנה תשואה צוברת של כ 3.6% . עיקר התרומה לתשואה מגיע מעליות שערים במניות . מדדי המניות ממשיכים זה חודש רביעי ברציפות להשיג תשואה חיובית וזאת על רקע דוחות כספיים חיוביים שמגיעים מארה”ב ונתוני מקרו טובים שמגיעים מאסיה גם אצלנו מדד 125 עלה קצת מעל 1% .
בשלוש שנים האחרונות מדינת ישראל נמצאת בדפלציה (אינפלציה שלילית) וזאת בעיקר עקב ירידות מחירים חדות בשוק הסלולרי וכן בגלל מחיר הדלק הנמוך אשר משליך ומשפיע על מחיר המוצרים בארץ ובעולם . נשאלת השאלה האם מגמה זו תמשך או לא …
בשנתיים האחרונות האינפלציה בארה”ב אכן נמצאת במגמת עלייה. אחת הסיבות לכך היא שינוי הכיוון במחירי הסחורות, ובעיקר בתחום האנרגיה. הנפט למשל, שירד לשפל של 30 דולר לחבית בסוף 2015, נמצא מאז במגמת עלייה. גם מחירי הסחורות מתחום המזון התייקרו באותה תקופה. בשנה האחרונה ראינו גם עלייה במחיר שירותים כגון דיור, חינוך ובריאות . הגורמים האלו הובילו את מדד המחירים לצרכן לטפס ב-2.7% ב-12 החודשים האחרונים. זהו הזינוק החד ביותר באינפלציה מזה חמש שנים.
האם האינפלציה הגיעה לשיא או שהיא צפויה להמשיך לטפס עוד למעלה?
השיפור בפעילות הכלכלית בעולם יכול לגרום להמשך עליות מחירים מסוים, אבל מוגבל. קודם כל, כי נראה שמחירי הסחורות הגיעו לנקודת שיווי משקל ולא צפויות עוד עליות משמעותיות. בנוסף, ההתפתחויות הטכנולוגיות והתרחבות השימוש באוטומציה בתעשייה מוזילים את עלויות הייצור, ומעודדים ירידה במחירי המוצרים. גם המעבר לרכישה באמצעות האינטרנט ביחד עם השיפור ביכולות השילוח הבינלאומיות, מחלישים את האינפלציה. מה שכן יכול לתת דחיפה מסוימת לאינפלציה, היא עליית השכר שאנו רואים בארה”ב לאחרונה. עדיין, להערכתי, לא צפויה בעתיד הקרוב אינפלציה גבוהה בצורה משמעותית מזו שראינו בשנה האחרונה.
מדוע האינפלציה מארה”ב לא מגיעה גם אלינו לארץ?
בישראל אנחנו חווים דפלציה בשלוש השנים האחרונות. , וזה לא מפתיע לאור יוקר המחיה הגבוה. בשנים האחרונות היו התפתחויות חיוביות בעניין, כגון רפורמת הסלולר וירידות מחירי מוצרי המזון בעקבות המחאה החברתית, אבל המחירים בארץ בהשוואה לעולם עדיין גבוהים. לכן, סביר להניח שנראה צעדים נוספים לכיוון הוזלת מחירים, כולל פתיחת השוק לייבוא מוצרים, אולי אפילו הורדת מסים עקיפים כמו מס הבלו הגבוה על הדלק. התהליך הזה ייקח זמן, ועד אז כנראה שנמשיך לראות אינפלציה נמוכה בישראל.
מסקנה : כאשר האינפלציה הנה אפסית אזי לא קיימת שונות בתשואה הנומינלית לתשואה הריאלית ולכן חשוב שנפנה את ההשקעות שלנו (במידה וזה אכן ניתן) לאפיקים אשר משלמים בהם רק 15% מס רווחים נומינלי במקום מס רווח הון ריאלי על סה”כ של 25% . בהקצאת השקעות חכמה נוכל לחסוך כ 10% מס על הרווחים משוק ההון .
בזמן שהריבית הנה אפסית בארץ ובעולם והאינפלציה הנה אפסית בארץ ישנו קושי מתמשך להשיג תשואות באג”ח ממשלתי ולכן לא מומלץ בתקופה הקרובה להשתמש באפיקים הללו .
היות והעולם הופך יותר ויותר לשוק אחד גדול חשוב מאוד שנדע לפזר את ההשקעות השונות שלנו גם לחו”ל . לצערי רבים מהציבור אותו אני פוגש אינם משכילים לעשות זאת במסגרות הפרטיות שבו הם מתנהלים אל מול יועץ ההשקעות בבנק .
תכנון פרישה
בשנים האחרונות חלו שינויים מהותיים בכל מה שנוגע לפורשים – תיקון 190
במסגרת הרגולציה שחלה המשרד נערך בהתאם ובשנתיים האחרונות אנו מעניקים לקהל לקוחותינו ערך מוסף משמעותי “תכנון פרישה” .
ניתן לחלק את התהליך ל-5 שלבים מרכזיים:
א. מיפוי צרכים וציפיות
בחינת צרכיו וציפיותיו של הלקוח, אפיון הלקוח וסדרי העדיפויות שלו בכל הקשור להתנהלותו הפיננסית בעתיד.
ב. איסוף נתונים אודות הנכסים החסכונות, הביטוחים של הלקוח – דוח מסלקה פנסיוני
איסוף וריכוז המידע אודות הנכסים, החסכונות הפנסיוניים והאחרים והכיסויים הביטוחים של הלקוח.וכן סימולאטור שמעריך את הערך העתידי של הסכומים שנצברו (Fv)
ג. גיבוש תכנית הפרישה
גיבוש תכנית פרישה המבוססת על המידע שנאסף בשלבים א’ וב’, הכוללת הסדר מס מול פקיד השומה (קיבוע זכויות, פריסת מס , טופס 161א וכו…)
ד. הצגת התוכנית ללקוח – סיכום והמלצות לביצוע
הצגת תכנית הפרישה ללקוח, בחינת התאמתה לציפיותיו ועדכון התוכנית בהתאם למשוב המתקבל מהלקוח.
ה. מימוש התוכנית וליווי
הוצאתה לפועל של תכנית הפרישה עלולה להיות תהליך לא פשוט, ולכן נדרשים ליווי ותמיכה של מתכנן הפרישה במימושה. ולעיתים קרובות לערב בעלי מקצוע כגון רו”ח ועו”ד מנהלי השקעות וכו…
לשאלות ופגישות נא לפנות למשרד , חשוב לציין שכל אותם אלו שעדיין לא הגיעו למועד הפרישה המשרד יודע לתכנן את הפרישה וכן להעניק ללקוח כלים מידיים שבו יוכל להשיג את המטרות הכלכליות שהוא הציב לעצמו בעתיד .
המלצות
עד גיל 50- מסלול 50 ומטה.
מגיל 50 והלאה- מסלול 50-60
מסלול 60 פלוס לא מומלץ
מלכה דוד- מנכ”ל
שיא המילניום פתרונות כלכליים
* אין במידע לעיל כדי להוות תחליף לייעוץ/שיווק פנסיוני על ידי יועץ/ משווק פנסיוני בעל רישיון ע”פ חוק, אשר מתחשב בנתונים ובצרכים מיוחדים של כל אדם. כמו כן אין במידע על תשואות שהושגו בעבר כדי להצביע על תשואות שתושגנה בעתיד.