לקוחות יקרים,
חודש פברואר הסתיים ברעש בשווקים, ולהערכתי הקופות הכלליות הגדולות יציגו בפברואר 2021 תשואה נומינלית (ברוטו) ממוצעת חיובית של 0.5%. תשואה צפויה זו מייצגת גם את התמונה בתעשייה כולה, כאשר טווח התשואות של כלל הקופות אמור לנוע במנעד של בין תשואה של 0.2% לבין תשואה של 0.9%.
בחודש פברואר שוקי המניות בעולם ואגרות החוב הקונצרניות בישראל האירו פנים למשקיעים ופעלו כגורם חיובי לתשואות הקופות. שוקי המניות בעולם הציגו עליות שערים מבחינת החלוקה הגיאוגרפית בארה”ב מגמת עליות שערים נאות כאשר מדד הדאו עלה ב-3.2%, מדד ה-S&P עלה ב-2.6% ואילו מדד הנאסד”ק עלה ב-0.9
בשוק המניות בארץ נרשמה מגמה מעורבות: מדד ת”א 35 ירד ב-1.9% ומדד ת”א 125 ירד ב-1.2%. לעומת זאת, מדד ת”א 90 עלה בשיעור של 1.8% ומדד יתר 60 עלה בשיעור של כ-0.6%.
שנת 2021 התחילה טוב יותר משנת 2020 והצבירה בחודשים ינואר פברואר היא לערך תשואה של כ -1.6% המשך מומנטום מסוף שנת 2020 . נתוני ירידת תחלואה בעיקר בארץ ובארה”ב מהווים סוג של אור בקצה המנהרה ואין ספק שחזרה לשגרה והנעת גלגלי המשק רק תייצר פה צמיחה ואוירה חיובית אשר תפוגג את חששות המשקיעים. עם זאת , יש לשים לב להתפתחויות ווריאנטים (מוטציות ) של הנגיף אשר יכולות לטרוף את כל הקלפים חזרה.
פורסם כי הצמיחה של התוצר במשק הישראלי לרבעון הרביעי של שנת 2020 הסתכמה בעלייה של כ -6.3%. לעומת אותו הרבעון אשתקד, ובכך הכתה כלפי מעלה את תחזיות כל החזאים המקומיים והזרים, הגורמים העיקריים שתרמו לעלייה בצמיחה באותו הרבעון, הינם בעיקר המכירות כלי הרכב שהוקדמו לאותו הרבעון בשל שיטת המיסוי החדשה על כלי הרכב שנכסה לתקוף בתחילת השנה והמשך העלייה בייצוא. העלייה 2.4% – לירידה בתוצר של כ 2020 המפתיעה בתוצר באותו הרבעון הביאה בסיכום שנתי ירידה מתונה מאוד יחסית למרבית המדינות המערביות בעולם. בישיבת הוועדה המוניטרית האחרונה, בנק ישראל הותיר את הריבית ללא שינוי וציין כי הקצב המהיר של המתחסנים מגביר את האופטימיות לגבי הריבית ללא שינוי ברמה של כ -0.1%.
עם זאת, הבנק המרכזי ציין כי הסיכונים להשפעות שליליות נותרו גבוהים, כשהכוונה הינה לגבי קצב הנדבקים ורמות היעלות של החיסונים, אי הוודאות הפוליטית והעליות ברמות התשואה בעולם שתרמו לעליות חדות (בעיקר בחלק הארוך של העקום) של התשואות הממשלתיות בישראל. הבנק המרכזי ציין כי ימשיך בפעולות ההרחבה באמצעות כל הכלים העומדים לרשותו על מנת לייצר תפקוד מסודר של השווקים הפיננסים.
בשוק הנדל”ן, התקבלה עדות נוספת לעלייה בביקוש לדיור, זאת לאחר שפורסם כי היקף מתן המשכנתאות נעמד בחודש ינואר השנה ברמה של 6.4 מיליארד ₪
לקוחות יקרים , במסגרת הסקירה החודשית אנסה מפעם לפעם להעשיר את הידע הבסיסי שלכם בהשקעות והיום אנסה להסביר ולפשט את המונח “מינוף” שבו בוודאי נתקלתם לא מעט … ורובכם אפילו יישמתם אותו יותר מפעם אחת.
דוגמא:
משפחת ישראלי רוצה לרכוש דירה להשקעה ששוויה 2 מיליון ₪
ההון העצמי של משפחת ישראלי עומד על כ- 500 אלף ₪ מה שמהווה רק 25% מהסכום הכולל.
משפחת ישראלי מצליחה לגייס הלוואות בבנק והלוואות מהמשפחה על סה”כ 1.5 מיליון ₪
ובכן אפשר לקבוע כי מש ישראלי ממונפת על ההון העצמי שלה ב 400%
שנתיים לאחר העסקה (בהנחה שעלות המימון היא 0 ₪) בעקבות עליות בשוק הדיור מכרו את הנכס בסכום של 2.250 מילון ₪ (עליה של 12.5% מסכום המקור)
בזכות המינוף – התשואה על ההון העצמי היא 50% (פי 400% מהתשואה על הנכס)
חשוב לזכור שהמינוף יודע גם לעבוד הפוך נניח שמחיר הנכס היה יורד 12.5% ל סכום 1.75 מיליון
₪ זה היה גורם להפסד של 50% מההון העצמי של משפחת ישראלי.
מינוף – הנו מכשיר יעיל במיוחד בתקופת של ריבית נמוכה (עלות מימון זולה מאוד) ויש כאלו שידעו ויודעים לייצר הכנסה פסיבית בעזרת המכשיר הפיננסי הזה.
לפרטים נוספים ולקבלת הסבר והמלצות ניתן לתאם שיחה איתי דרך המשרד
המלצות:
בני 50 ומטה – במסלול 50 ומטה
בני 50-60- במסלול 50 עד 60 (למעט תכוניות נזילות שנזדקק להם בקרוב)
בני 60 ומעלה – במסלול 60+
אני מזכיר לכולם כי פתחנו ערוץ תקשורת חדש דרך עדכוני וואטס אפ על מנת לקבל עדכונים שוטפים שמרו לכם את המספר באנשי הקשר ושלחו לנו הודעה בקשה להתחבר
מלכה דוד
מתכנן פרישה מוסמך | CFP® Certified Financial Planner
מנכ”ל שיא המילניום פתרונות כלכליים
* אין במידע לעיל כדי להוות תחליף לייעוץ/שיווק פנסיוני על ידי יועץ/ משווק פנסיוני בעל רישיון ע”פ חוק, אשר מתחשב בנתונים ובצרכים מיוחדים של כל אדם. כמו כן אין במידע על תשואות שהושגו בעבר כדי להצביע על תשואות שתושגנה בעתיד.