לקוחות יקרים ,
חודש נובמבר הסתיים באופן חיובי וקופות הגמל במסלול הכללי להערכתי יניבו תשואה של כ – 1% ואנו עומדים לסיים שנה מאוד מיוחדת באופן חיובי .
מהתחלת השנה התשואה המצטברת עומדת על כ 11%.
על פי האומדן הראשוני, התמ”ג של ישראל צמח ברבעון השלישי בשיעור שנתי של 4.1%, קצב מהיר מהתחזיות המוקדמות של בנק ישראל. הצמיחה נתמכה בעיקר בעלייה בצריכה הפרטית, שלצידה נרשמה ירידה של 8% בייצוא. למרות הצמיחה היפה, בבנק ישראל החליטו להשאיר את הריבית ללא שינוי גם החודש. אחת הסיבות לכך היא ההתחזקות של השקל ביחס לסל המטבעות בעולם. לראשונה מאז תחילת השנה, חזר בחודש האחרון בנק ישראל לרכוש דולרים בהיקף משמעותי כדי למתן את ההתחזקות הזו.
מה קורה בעולם?
ארה”ב
הפד האמריקני הוריד החודש את הריבית ברבע אחוז לטווח שבין 1.5% ל-1.75%. זו הורדת הריבית השלישית השנה. הפד רמז כי בחודשים הקרובים הוא יעשה הפוגה בהפחתות הריבית כדי לבחון כיצד משפיעים גורמי המאקרו בעולם, ובמיוחד מלחמת הסחר עם סין, על התנהגות הכלכלה המקומית.
אירופה צומחת, אבל לאט מידי
על פי האומדן הראשוני, צמח גוש היורו בשיעור שנתי של 0.8% ברבעון השלישי של השנה, בעיקר בעקבות חולשה בסחר ובתעשייה. גם האינפלציה בגוש נותרה עמוק מתחת ליעד האינפלציה של הבנק המרכזי, ועמדה ב-12 החודשים האחרונים על 0.7% בלבד.
האם גרמניה ניצלה ממיתון?
אחד הגורמים לחולשה של גוש היורו היא ההאטה שנרשמה בכלכלה הגרמנית בשנה האחרונה. עם זאת, ברבעון השלישי הצליחה גרמניה לצמוח בשיעור חיובי קל של 0.3% .זה הרבעון השני ברציפות בה התמ”ג הגרמני מציג ערך חיובי, מה שיכול לרמז על התאוששותה של גרמניה, שהיא אחד מעמודי התווך של אירופה.
מינוף פיננסי – כיצד זה יכול לעבוד לטובתי?
מימון השקעות אפשרי תוך התבססות על שני מקורות אפשריים (או אחד מהם)
הון עצמי -כלומר הון שבבעלותי, הון זה יכול לשמש את המשקיע , לכל מטרה שירצה .
שימוש בהון אחר (הלוואה /התחייבות) – יוצר מבחינת המשקיע , התחייבויות להחזר , שאינן קשורות לתוצאות ההשקעה. כלומר גם אם המשקיע יכשל בהשקעה וייגרמו לו הפסדים, הוא עדיין מחויב לעמוד בהחזרים עבור ההון האחר . ההחזרים עבור ההון האחר הן הוצאות קבועות מבחינת המשקיע ואינן תלויות בתוצאות ההשקעה.
שימוש בהון אחר ,יוצר למשקיע סיכוי לרווח גבוה יותר ,כאשר התשואה על ההשקעה גבוהה יותר מהריבית שהוא משלם על ההלוואות . מאידך שימוש בהון אחר , כרוך מבחינת המשקיע בסיכון . סיכון המתבטא באפשרות שההכנסות מההשקעה ,לא יהוו כיסוי מספיק להחזר הלוואה .
שיעור התשואה להון עצמי – (RETURN ON EQUITY) (ROE)
תשואה זו מחושבת רק על החלק של ההון העצמי . תשואה זו מחושבת בהתבסס על הרווח למשקיע לאחר התשלום להון הזר . תשואה זו כוללת רווח פיננסי (או הפסד פיננסי) הנובע מהשימוש בהון זר .
כאשר אין הון זר בהשקעה אזי שיעור התשואה להון הכולל זהה לשיעור התשואה להון העצמי.
דוגמה :
לישראל יש 1 מיליון ₪ הון עצמי , בד”כ אנשים מן הישוב ישקיעו רק את ההון העצמי שלהם בהתעלם מן העובדה שהריבית מאוד נמוכה והיכולת שלי למנף את ההון העצמי שלי תהיה זולה באופן משמעותי !
אם נניח שישראל יוכל לקבל ע”ח הקרן שלו הלוואה של 2 מיליון ₪ נוספים אזי השקעה שלו ממונפת ב 200% . סה”כ יעמוד לישראל כ 3 מיליון ₪ לביצוע ההשקעה אשר במידה ויצליח ליצר תשואה גבוה יותר מהתחייבות (הלוואה) …ישראל יוכל לייצר רווח פאסיבי גבוה משמעותית על חשבון פערי הריביות בין הנכס (השקעה) / להתחייבות (הלוואה) .
לדוגמה : בהנחת תשואה ממוצעת שנתית של 4% ל -5 שנים הריבית האפקטיבית הייתה בשיעור של 21.67% בלי שום מינוף , ואילו בעסקת מינוף הרווח על ההון נטו היה גודל באופן משמעותי ל -49.11% .
אז מתי הכי נכון לעשות את זה ? כל זמן שהריבית על הלוואה מאוד נמוכה והתשואה על ההשקעה מאוד גבוהה …
כל מי שמעוניין לבצע סימולציה באופן אישי על השקעת מינוף מוזמן ליצור קשר עם המשרד ונשמח למסור לכם פרטים באופן אישי .
המלצות למסלולי השקעה בקופות ובקרנות:
בני 60 ומעלה – מסלול 50-60
בני 50-60 – מסלול 50-60
צעירים מגיל 50 – מסלול 50 ומטה
בכבוד רב,
מלכה דוד
מתכנן פרישה מוסמך | CFP® Certified Financial Planner
מנכ”ל שיא המילניום פתרונות כלכליים
* אין במידע לעיל כדי להוות תחליף לייעוץ/שיווק פנסיוני על ידי יועץ/ משווק פנסיוני בעל רישיון ע”פ חוק, אשר מתחשב בנתונים ובצרכים מיוחדים של כל אדם. כמו כן אין במידע על תשואות שהושגו בעבר כדי להצביע על תשואות שתושגנה בעתיד.