לקוחות יקרים,
חודש מרץ המשיך את הראלי מתחילת השנה ולהערכתי תוצאות החודש בקופות הגמל במסלול כללי יהיו סביב 2% בהתאמה.
אנחנו מסיימים את הרבעון הראשון של שנת 2021 עם נתון מדהים של תשואה מצטברת של כ 4%
סוכנות דירוג האשראי הבינלאומית s&p דיווחה כי על אף אי-הוודאות הפוליטית בישראל והאפשרות לבחירות נוספות כבר במהלך חודש ספטמבר השנה, לא קיים צפי של הורדת דירוג בטווח הקצר אשר עומד כיום ברמה של -AA. זאת בעיקר בשל העובדה כי החשבון השוטף של ישראל נמצא ברמות יציבות, וכי רובו של החוב הממשלתי איננו חשוף למט”ח.
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עדכנה בתחילת חודש מרץ שהתוצר בשנת 2020 ירד ב 2.5% לעומת אשתקד שירד ב 2.4% כמו כן האינפלציה בקצב שנתי של 0.2%. משרד האוצר עדכן את התחזיות הצמיחה שלו לשנת 2021 ל 2.8% והגרעון יהיה כ 8.8% מהתוצר עד סוף השנה.
נכון להיום הגרעון של הממשלה 12.4% מהתוצר כ 174 מיליארד שקלים.
שוק התעסוקה המקומי ממשיך להציג שיפור חד בשל הסרת המגבלות שהביאה עמה מגפת הקורונה, זאת כששיעור האבטלה הרחב (הכולל חל”ת) ירד במחצית השנייה של חודש פברואר מרמה של כ- 18.2% לרמה של כ 15.4%. בשוק הנדל”ן המקומי, על פי נתוני חודש פברואר, שווי המשכנתאות שניתנו בקצב שנתי עלה לרמת שיא של כ 76 מיליארד ₪ זאת בשל המשך רמות הריביות הנמוכות וההקלות שביצע הבנק המרכזי לקראת סוף שנה שעברה.
שוק המניות הגלובלי התאפיין החודש בתנודתיות גבוהה, זאת בשל המשך הירידות ברמות התחלואה מנגיף הקורונה והגידול במספר החיסונים, עדכון כלפי מעלה של תחזיות הצמיחה הגלובליות ואישור ותכנון חבילות הרחבה פיסקליות נוספות ומנגד המשך העליות ברמות התשואה של אג”ח החוב הממשלתיות.
תשואות אג”ח הממשלתיות בארה”ב ובמרבית העולם עלו בחדות מתחילת השנה, ומגלמות בחלקן רמות תשואה של טרום משבר נגיף הקורונה (לפני הורדות הריבית). בנוסף, פערי התשואות הממשלתיות בין ארה”ב לבין ישראל המשיכו לגדול, זאת עקב הצפי האינפלציוני הנמוך יותר בשוק המקומי, וכשמנגד שוק ההון האמריקאי מתמחר את ציפיות האינפלציה הגבוהות ביותר מאז שנת 2008.
החודש נרשמה תנודתיות חדה במחירי אג”ח הקונצרניות בישראל, זאת בשל התנודתיות בשוק אג”ח הממשלתיות ובשל החוזר אשר פרסמה הרשות לניירות ערך בתחילת חודש מרץ, ובו הנחתה הרשות את קרנות הנאמנות לבחון את מדיניות ההשקעה שלהן באג”ח קונצרניות הנסחרות בישראל אשר לא קיימת להם זיקה עסקית לישראל.
בחודש מרץ נרשמה עלייה בשערו של הדולר מול סל המטבעות, זאת כשהאינדקס הדולרי עלה בסיכום כ-2.5% והגיע לרמות הגבוהות ביותר שלו בארבעת החודשים האחרונים. מה שתמך בעליות הדולר הוא קצב ההתחסנות המתקדם בארה”ב, העלייה ברמות התשואות הממשלתיות וסקר מדד אמון הצרכנים האמריקאי שהגיע לשיאו החודש מאז התפרצות מגפת הקורונה.
סיכום
מבצע החיסונים בארץ ובעולם מביא אתו הרבה אופטימיות לשווקים מה שמאיץ את עליות השערים כמעט בכל המגזרים. הדילמה של כיצד להתנהג ולהתנהל בימים כאלו בהם יש חוסר קורלציה משונה בין מה שקורה בפועל בכלכלה הריאלית, ולמה שקורה בכלכלת שוק ההון הנו חסר תקדים ומעלה חששות רבות ומוצדקות. עם זאת הרכבת ממשיכה לדהור במהירות קדימה ולא נראה מה באופק יכול לעצור אותה… בינתיים…
אני ממליץ בעת הזו להישאר עם האצבע על הדופק, בחירת מסלולים של קופות גמל וקרנות השתלמות ממליץ בחום לעבוד על פי מתווה מסלולים על פי גיל.
המלצות:
בני 50 ומטה – במסלול 50 ומטה
בני 50-60- במסלול 50 עד 60 (למעט תכוניות נזילות שנזדקק להם בקרוב)
בני 60 ומעלה – במסלול 60+
אני מזכיר לכולם כי פתחנו ערוץ תקשורת חדש דרך עדכוני וואטס אפ על מנת לקבל עדכונים שוטפים שמרו לכם את המספר באנשי הקשר ושלחו לנו הודעה בקשה להתחבר
מלכה דוד
מתכנן פרישה מוסמך | CFP® Certified Financial Planner
מנכ”ל שיא המילניום פתרונות כלכליים
* אין במידע לעיל כדי להוות תחליף לייעוץ/שיווק פנסיוני על ידי יועץ/ משווק פנסיוני בעל רישיון ע”פ חוק, אשר מתחשב בנתונים ובצרכים מיוחדים של כל אדם. כמו כן אין במידע על תשואות שהושגו בעבר כדי להצביע על תשואות שתושגנה בעתיד.