לקוחות יקרים ,
חודש מאי הסתיים באקורד חיובי , התשואה הממוצעת של במסלולים הכלליים (50-60) הנו בשיעור של 1% מתחילת השנה אנחנו בתשואה מצטברת של כ 4% במסלולים הכללים . יש לשים לב כי מסלולי מניות חול השונים עשו תשואה מדהימה של כ 18%- 22% מה שמצדיק את המהלך שהמלצתי עליו בתחילת השנה לתמהיל יותר חו”ל בתיקים ולתת עדיפות להשקעות דולריות . עם זאת חשוב לזכור שכעת השוק המקומי מבחינת פוטנציאל קדימה הוא גבוה במיוחד היות ומתחילת השנה הוא די דשדש במקום . הסימנים החיוביים לחזרת השקל או השוק המקומי להיות אטרקטיביים זו ירידה והחלשות של הדולר מתחת ל 3.5
ישראל
יוקר המחיה ממשיך להכביד על משקי הבית הישראלים, בעוד שהריבית הועלתה בחודש האחרון בפעם העשירית לרמה של 4.75% וגל של עליות מחירים שוטף את המשק – ממוצרי מזון, דרך שירותים ועד מחירי השכירות.
על אף המאמצים לריסונה באמצעות הריבית, מגמת האינפלציה לא מראה התמתנות. מדד המחירים לצרכן רשם באפריל עלייה של 0.8%, וקצב העלייה השנתי עומד על 5%. נתוני הלמ”ס מעלים סימנים להאטה בפעילות המשק ובצריכה הפרטית, עם ירידה של 1.3% בסך הרכישות בכרטיסי אשראי בפברואר – אפריל, וירידה חריגה של 7.8% ברכישות בסעיף השירותים, המהווה כ-20% מכלל השימוש בכרטיסים.
השקל הוסיף להיחלש מול הדולר וסגר את חודש מאי בשער של 3.71 שקלים.
ארה”ב
האינפלציה בארה”ב המשיכה במגמת הירידה באפריל, לרמתה הנמוכה ביותר מזה שנתיים – 4.9%. בתחילת מאי העלה הבנק הפדרלי המרכזי את הריבית בפעם העשירית, לשיעור של 5.25%, והוא מוסיף במאבק העיקש לריסון האינפלציה.
מדד הליבה (ללא מחירי מזון ואנרגיה) – אחד הפרמטרים המשמעותיים של הפד לקביעת הריבית – עלה ב-0.4% באפריל, וב-4.7% בשיעור שנתי. מדד המחירים לצרכן (CPI) עלה באפריל ב-0.4% לעומת מרץ, בהתאם לתחזיות. טיפוס המדד מיוחס בין השאר להתייקרות מחירי הדיור, שעלו ביותר מ-8% בתוך שנה, וכן למחירי הבנזין, שהתייקרו בכ-3% באפריל.
בסיכום הרבעון הראשון של 2023 נראה כי כלכלת ארה”ב הוכיחה חוסן, למרות ההאטה בצריכה והיחלשות מגזר הנדל”ן כתוצאה מעליית הריבית. התאוששות ניכרת נראתה במדד מניות הטכנולוגיה כתוצאה מהביצועים והגידול בהכנסות ובעסקי הליבה של חברות ההייטק הגדולות.
אירופה
הבנק האירופי המרכזי (ECB) העלה את הריבית אף הוא פעם נוספת בתחילת מאי, ב-0.25%, לשיעור של 3.75%. בשיעור האינפלציה באיחוד האירופי חלה עלייה מתונה באפריל, ומדד המחירים לצרכן עלה במהלכו ל-7% – וזאת לאחר ירידה רצופה של חמישה חודשים וקצב עלייה שנתי של 6.9% במרץ. עם זאת, במדד הליבה (האינפלציה בנטרול מחירי המזון והאנרגיה) חלה נסיגה מעודדת, לראשונה מאז יוני 2022 –מקצב שנתי של 5.7% במרץ, ל5.6%באפריל. בעקבות ירידת מחירי האנרגיה, רשמה האינפלציה בבריטניה ירידה חדה באפריל, ל-8.7% – לאחר שרשמה קצב שנתי של 10.1% במרץ. בהמשך למדיניות הריסון של הבנק המרכזי הועלתה הריבית בבריטניה ל-4.5% במאי, בפעם ה-12 ברציפות.
סיכום:
לסיכום, למרות שהחודשים האחרונים היו מורכבים, בעיקר במישור החברתי ובמישור הבטחוני, שמטבע הדברים גם השפיעו על שוק ההון, נראה, כי בשבועות האחרונות אנו עדים לשינוי לטובה בסנטימנט של המשקיעים וניתן לקוות שהמגמה הזו תימשך ונשוב לראות את המסכים ירוקים לאורך זמן.
המלצות לשינויים:
גמל /השתלמות :
1. להוסיף למסלולים השונים את מסלול ה s&p500 .
2. לבצע בחירה של חלק מהקופות למסלולי חו”ל טהורים .
3. מי שנמצא עדיין במסלולים מאוג”חים ללא מניות או לחילופין עם מעט מניות זה הזמן לשינוי – והגדלת החשיפה .
4. מי שלא מבין את המלצות מוזמן ליצור קשר עם המשרד ונסייע לו בשינוי אם נדרש .
פוליסות פיננסיות:
1. הראל מגוון שילוב של מסלול חו”ל בהרכב תיק
2. כלל שילוב מסלול s&p500 בתמהיל הכללי
3. מנורה שילוב של מסלול מניות חו”ל פאסיבי
**לקוחות יקרים – כולכם יכולים להיכנס ומוזמנים לאזור האישי שלכם באתר הבית שלנו ולראות את התיק שלכם מתעדכן בכל חודש בחודשו
www.melen.co.il
ובדף הבית ללחוץ על כפתור “כניסת לקוחות”
צריכים סיוע התקשרו אלינו – ונשמח לעמוד לשירותכם
מלכה דוד
מתכנן פרישה מוסמך | CFP® Certified Financial Planner
מנכ”ל שיא המילניום פתרונות כלכליים
* אין במידע לעיל כדי להוות תחליף לייעוץ/שיווק פנסיוני על ידי יועץ/ משווק פנסיוני בעל רישיון ע”פ חוק, אשר מתחשב בנתונים ובצרכים מיוחדים של כל אדם. כמו כן אין במידע על תשואות שהושגו בעבר כדי להצביע על תשואות שתושגנה בעתיד.