לקוחות יקרים ,
בחודש יולי נרשמו עליות שערים בשוקי המניות בארץ שלקחה את ההובלה על השווקים בחו”ל . העליות באיגרות החוב הקונצרניות בארץ הן האחראיות העיקריות לתשואה החיובית של הקופות. שוקי המניות בעולם הציגו גם הם עליות שערים במרבית השווקים. בשוק המניות בארץ נרשמה מגמה חיובית חדה . התשואה הממוצעת החודש של קופות וקרנות במסלול כללי תהיה סביב 2% ומתחילת השנה הקופות במסלול הכללי עשו תשואה מצטברת של ביו 7.5%-10% !
המשמעות הנה שרוב הקופות מחקו את התשואה השלילית של שנת 2022 מה שמלמד את כולנו מה שכבר דנו בו עשרות פעמים … מה שיורד בסוף גם עולה ואפילו במהירות רבה .
חודש יולי 2023 היה חודש חיובי בשווקים הפיננסיים, כאשר המדדים המובילים בעולם הוסיפו בין 2% ל-5%. העליות נבעו מגורמים שונים, כולל התמתנות החששות מפני מיתון, עליות במחירי הסחורות והתגברות הביטחון ביכולת הבנקים המרכזיים לרסן את האינפלציה.
בארצות הברית, מדד S&P 500 עלה ב-3.1% בחודש יולי, מדד נאסד”ק עלה ב-4.5% ומדד דאו ג’ונס עלה ב-2.6%. באירופה, מדד דאקס עלה ב-4.2%, מדד CAC 40 עלה ב-3.8% ומדד FTSE 100 עלה ב-2.9%. בסין, מדד CSI 300 עלה ב-4.9% ומדד שנחאי Composite עלה ב-4.3%.
ישנם מספר גורמים שהובילו לעליות בשווקים בחודש יולי.
• התמתנות החששות מפני מיתון: החששות מפני מיתון התמתנו מעט בחודש יולי, הודות לנתוני הצמיחה החזקים בארצות הברית ובאירופה. בארצות הברית, התוצר המקומי הגולמי (GDP) גדל ב-0.7% ברבעון השני של 2023, מה שהפתיע את האנליסטים שהיו מצפים לצמיחה של 0.5% בלבד. באירופה, התוצר המקומי הגולמי גדל ב-0.4% ברבעון השני של 2023, מה שהיה גם מעל לצפיות.
• עליית מחירי הסחורות: מחירי הסחורות עלו בחודש יולי, מכיוון שהביקוש עולה וההיצע מוגבל. עליית מחירי הסחורות מועילה לחברות האנרגיה והכרייה, והיא גם מעודדת צמיחה כלכלית.
• התגברות הביטחון ביכולת הבנקים המרכזיים לרסן את האינפלציה: הבנקים המרכזיים בעולם הביעו ביטחון ביכולתם לרסן את האינפלציה מבלי להוביל למיתון. הפדרל ריזרב האמריקאי כבר העלה את הריבית שלוש פעמים ב-2023, והוא צפוי להמשיך להעלות את הריבית בחודשים הקרובים. הבנק המרכזי האירופי צפוי גם להעלות את הריבית בחודשים הקרובים.
בסך הכול, חודש יולי היה חודש חיובי בשווקים הפיננסיים. עם זאת, חשוב לזכור שהשוק עדיין תנודתי, וייתכן שתהיה תנודתיות נוספת בחודשים הקרובים.
ועדיין … למרות התיקון החד בשווקים המקומיים , ת”א 35 מתחילת השנה נמצאת בפיגור מתמשך אחרי השווקים בארה”ב ובעולם כולו , וזאת תוצאה ישירה של חוסר יציבות פוליטית ומשבר אמון קשה של משקיעים בארץ ובעולם בכלכלה הישראלית .
במילים פשוטות סיכון/ הזדמנות … תמיד איפה שיש סיכון גבוה יש גם הזדמנויות גדולות ולמשקיע המתוחכם הייתי מדליק נורה כתומה לתשומת לב יתרה למסלולים של מניות בארץ גם אם זה כרגע נראה כמקום די גרוע להשקעה .
הרכב מנצח לא משנים ולכן אין לי המלצות חדשות מעבר למה שנאמר ונכתב בחצי שנה האחרונה .
לשמרניים לעבור למסלולים יותר אגרסיביים דהיינו אם אתה במסלול ללא מניות אזי לשנות מסלול ולהוסיף מרכיב מניות
למי שנמצא במסלולים של עד 15% מניות ניתן לשקול ברצינות להוסיף ולנייד את המסלולים ל כ 35% מניות (כללי ) .
למי שנמצא במסלולים כללי או 50-60 לנסות ולשלב את מדד ה סנופי 500 אצלו באלוקציה
המלצות לשינויים:
גמל /השתלמות :
1. להוסיף למסלולים השונים את מסלול ה s&p500 .
2. לבצע בחירה של חלק מהקופות למסלולי חו”ל טהורים .
3. מי שנמצא עדיין במסלולים מאוג”חים ללא מניות או לחילופין עם מעט מניות זה הזמן לשינוי – והגדלת החשיפה .
פוליסות פיננסיות:
1. הראל מגוון שילוב של מסלול חו”ל בהרכב תיק .
2. כלל שילוב מסלול s&p500 בתמהיל הכללי.
3. מנורה שילוב של מסלול מניות חו”ל פאסיבי .
4. פניקס מסלולי בלאק רוק.
**לקוחות יקרים – כולכם יכולים להיכנס ומוזמנים לאזור האישי שלכם באתר הבית שלנו ולראות את התיק שלכם מתעדכן בכל חודש בחודשו
www.melen.co.il
ובדף הבית ללחוץ על כפתור “כניסת לקוחות”
צריכים סיוע התקשרו אלינו – ונשמח לעמוד לשירותכם
מלכה דוד
מתכנן פרישה מוסמך | CFP® Certified Financial Planner
מנכ”ל שיא המילניום פתרונות כלכליים
* אין במידע לעיל כדי להוות תחליף לייעוץ/שיווק פנסיוני על ידי יועץ/ משווק פנסיוני בעל רישיון ע”פ חוק, אשר מתחשב בנתונים ובצרכים מיוחדים של כל אדם. כמו כן אין במידע על תשואות שהושגו בעבר כדי להצביע על תשואות שתושגנה בעתיד.