לקוחות יקרים ,
חודש יולי הסתיים ולהערכתי קופות הגמל הכלליות השיגו תשואה של כ-1.2% כתוצאה מעליות השערים שנרשמו בשוק המניות בארץ ובעולם ובשוק האג”ח הקונצרני והממשלתי בארץ. הטווח הוא בין תשואה של 0.8% לבין תשואה של 1.6%.
קופות הגמל במסלול מניות השיגו תשואה של כ-2.4%, בטווח של תשואה של 1.4% עד תשואה של 3.4%.
תשואה של כ-0.4% לקופות הגמל המדדיות, בטווח של תשואה 0.1% עד תשואה של 0.7.
תשואה של כ-0.1% לקופות הגמל השקליות, בטווח תשואה חיובית של 0.3% עד תשואה שלילית של 0.2%.
מתחילת השנה הקופות הכלליות השיגו תשואה חיובית של כ-1.9% בממוצע .
עליות השערים בשוק המניות בארץ ובעולם ועליות השערים באג”ח הקונצרני והממשלתי בארץ (הצמוד) פעלו כגורם חיובי לתשואות הקופות החודש.
בשוק המניות בארץ נרשמה מגמה חיובית נאה במרבית המדדים : מדד ת”א 35 עלה ב-4.1%, מדד ת”א 90 עלה ב-0.4%, מדד ת”א 125 עלה ב-3.3%, ואילו מדד יתר 50 ירד ב-4.0%.
שוקי מניות בעולם הציגו עליות שערים חדות:
בארה”ב: עליות שערים כאשר מדד ה-S&P עלה ב-3.7%, מדד הדאו ג’ונס עלה ב-5.0 ומדד הנאסד”ק עלה ב-2.2%.גם באירופה נרשמה מגמה חיובית חזקה: ה-DAX הגרמני עלה ב-5.2%, ה-CAC הצרפתי עלה ב- 4.5% וה-Eurostoxx 50 עלה ב-4.8%.
ביפן: מגמה חיובית כאשר מדד ה ניקיי עלה בשיעור של 1.3%.
כל אלו במונחי מטבע של אותן מדינות.
באגרות החוב הממשלתיות נרשמה תשואה חיובית בשיעור של 0.1%, כאשר אגרות החוב הצמודות למדד עלו ב-0.4% ואילו אגרות החוב ה שקליות ירדו ב-0.1%.
באג”ח הקונצרני המקומי נרשמו עליות שערים. מדד התל בונד 20, מדד תל בונד 40 ומדד התל בונד 60 עלו ב-0.1%, 0.3% וב-0.2% בהתאמה. אגרות החוב הלא מדורגות ירדו ב-1.0%.
נתחיל בבשורות לכלכלה הישראלית מהשבוע חברת דירוג האשראי הבינלאומית S&P העלתה בסוף השבוע את דירוג האשראי של מדינת ישראל בדרגה אחת לרמה של AA מינוס.
ההישג המרשים ביותר של ישראל שהביא להעלאת דירוג האשראי היה הורדת יחס החוב-תוצר במהלך העשור האחרון מ-70% ל-60%. חשוב להבהיר נקודה בהקשר הזה: “נקודות החוזק של המשק הישראלי הן התחרותיות, הצמיחה והעובדה שישראל היא היום מלווה ולא לווה מול העולם.
נקודת חוזק נוספת היא האמינות הגבוהה בצורה יוצאת דופן של בנק ישראל, זה אחד המוסדות האמינים ביותר בעולם כיום, והוא מוביל מדיניות מוניטארית זהירה ואחראית. גובה החוב והביצועים פיסקאליים הם לא נקודת חוזק של הכלכלה הישראלית, אלא הם היו נקודות חולשה מסורתיות, וכיום הם פחות נקודת חולשה מ בעבר.
נכסים לא סחירים:
כשמם כן הם לא סחירות בניגוד למנייה או ל אג”ח סחיר , נכס לא סחיר אינו מוצר מדף במסלקה הבורסאית לדוגמה : נדל”ן מניב בארץ או בחו”ל , קרנות גידור , השקעות בתשתיות לאומיות הלוואות חוץ בנקאיות, ועוד …
בשנים האחרונות יותר ויותר משקיעים פרטיים וכן גופים מוסדיים מפנים משאבים להשקעות אלטרנטיביות ולו מהסיבה ששוק האג”ח אינו מספק את “הסחורה” וקשה מאוד לייצר תשואות חיוביות מהערוץ הזה אשר מהווה נדבך מרכזי אצלנו בניהול .
היתרון הגדול בהפניה לערוץ הזה הנו הקטנת הקורלציה לשינויים בשוק ההון וכן סוג של רשת ביטחון לתשואות . אך יש להיזהר כי לעיתים הסיכון הנו גבוה במיוחד וברוב הפעמים לנו כאנשים פרטיים את היכולת והכלים לזהות את הסכנות .
ולכן הדרך הבטוחה והנכונה זו השקעה לא ישירה אלה באופן עקיף דרך מוצרים שבהם יש השקעות בכנסים לא סחירים ע”י הגופים המוסדיים כמו למשל :
קופות גמל
קרנות השתלמות
קרנות פנסיה
פוליסות פיננסיות
סיכום:
לעיתים הקל והפשוט הנו המוצר האולטימטיבי , למרות הדשדוש בחציון הראשון של שנת 2018 אני עדיין מאמין שנוכל לסיים את השנה באופן סביר בהחלט .
בל נשכח שהשקעות נמדדות לאורך זמן ולא לתקופות קצרות ולכן לטעמי יש עדיין פוטנציאל לעליות השנה ויש להיערך בהתאם על פי ההמלצות שלנו בעניין .
המלצות
- עד גיל 50- מסלול 50 ומטה
- מגיל 50 והלאה- מסלול 50-60
- מסלול 60 פלוס לא מומלץ
מלכה דוד
מתכנן פרישה מוסמך | CFP® Certified Financial Planner
מנכ”ל שיא המילניום פתרונות כלכליים
* אין במידע לעיל כדי להוות תחליף לייעוץ/שיווק פנסיוני על ידי יועץ/ משווק פנסיוני בעל רישיון ע”פ חוק, אשר מתחשב בנתונים ובצרכים מיוחדים של כל אדם. כמו כן אין במידע על תשואות שהושגו בעבר כדי להצביע על תשואות שתושגנה בעתיד.