תכנון פרישה ואפקט "העושר המדומה"
לעיתים קרובות, בעת פרישה לפנסיה, מקבלים הפורשים לראשונה סכומי כסף גדולים (פיצויים, פדיון ימי מחלה, מענקי פרישה וכו’) האמורים לשמש להמשך חיים ראויים, מוגשמים ומכובדים.
סכום הכסף גדול שמתקבל בבת אחת, מסנוור ומטשטש את המציאות הקיימת, בה סכום זה מיועד לשמש את הגמלאי לתקופה של 20 שנים ואף יותר, וכך תחושת העושר המדומה מביאה במהרה לשימוש לא מושכל ולבזבוז.
מה פורשים אוהבים לעשות עם מענקי הפרישה הגבוהים?
- עזרה לילדים –
בשנים האחרונות אנו עדים לעלייה משמעותית בסיוע כלכלי של ההורים לילדיהם מכספי הפרישה, זאת בשל סיבות רבות וביניהן יוקר המחיה, מחירי הדיור, כשל ניהולי ועוד.
- שיפוץ או שדרוג הבית – בתקופה זו רבים מהפורשים מתפנים לשפר את תנאי המגורים, לשפץ או לבצע רכישה.
- כיסוי חובות –
פורשים רבים מנצלים את כספי הפרישה כדי לכסות חובות.
כל מקרה לגופו כמובן, אך יש לדעת כי פעולה זו איננה תמיד נכונה ואחראית מבחינת התנהלות כלכלית.
- הפקדה בפיקדון שקלי – אחד המאפיינים של הרבה גמלאים אשר חרדים לעתידם גורם להם לקבל החלטות שגויות באופן ניהול ההון העצמי על צירי זמן ארוכים. היות והריבית בארץ ובעולם הנה אפסית היכולת לייצר תשואה על ההון הנה אפסית ולאורך שנים ההון מתכווץ ונשחק.
- פדיון גורף של כספי גמל – אחת הטעויות השכיחות בקרב גמלאים רבים הנה ההחלטה לבצע פדיון לכספי גמל /השתלמות פטורים ממס ריווחי הון , ולהעבירם לבנק .
פורשים יקרים, היום – יותר מבעבר, קיימת חשיבות עצומה לקבלת ייעוץ וליווי מקצועי של מתכנן פרישה מוסמך. יש לא מעט דרכים לייעל ולחסוך את השימוש במקורות הכספיים וכך לאפשר הגשמה של יותר יעדים ומטרות כלכליות בעתיד.